1/11-2018 - Jag är tillbaka!

Senaste tiden har varit minst sagt kaotisk. Ska förklara för er varför.

Onsdag 24/10 :

Jag hade tid hos min käkkirurg på käkkirurgiska kliniken i Karlskrona. Dit jag går regelbundet på grund av svår problematik med käken. Väl hos käkkirurgen så fick jag berätta om hur det påverkar min vardag att ha ont och om hur jag hämmas i att göra vissa saker som jag annars gärna hade gjort. - Han bestämde sig för att försöka låsa upp käken. Vilket gick. Jag kunde gapa runt 30mm. Men det gjorde ondare än vad det någonsin tidigare hade gjort vid den metod han använder. - Vi kom överens om att läkaren skulle skicka remiss till Lund för operation. Vilket kändes bra då jag inte orkar med den här problematiken längre. Men så fort jag hade lämnat käkkirurgiska kliniken så låste sig käken igen. Och jag tänkte att jag skulle försöka vänta ut det så kanske det kunde lösa sig av sig självt. Men det gick inte.

Fredag 26/10

På fredagen ringde jag till käkkirurgiska kliniken det första jag gjorde på morgonen på grund av att jag mådde allt sämre och fick allt ondare och svårare att gapa. Dem kunde tyvärr inte göra något då min läkare inte var på plats. Och jag var i behov av smärtstillande då det blivit så illa att jag inte kunde gapa något alls. Så slussades mellan olika vårdinstanser under dagen men hamnade tillslut på akuten där jag fick träffa en öronläkare. Han gav mig en kortisoninjektion i käkleden och skickade hem mig med kortisontabletter, muskelavslappnande och morfin. Trots alla preparat så blev det inte bättre och jag sov nog bara någon enstaka timme natten mellan fredag och lördag.

Lördag 27/10

På lördagsmorgonen ringde läkaren upp mig för att fråga hur det hade gått. Smärtan var värre och jag kunde inte gapa överhuvudtaget så där och då över telefon tog han ett beslut att jag skulle läggas in. Så jag packade ner dator, en bok + mitt anteckningsblock och åkte in till akuten. Där tog en annan öronläkare emot mig och jag lades in. Det tog dem 10 stick för att få blodprover samt för att sätta en PVK. Men när det var gjort slussades jag till en avdelning. - Där började jag få regelbundet smärtstillande i form av Ketogan samt muskelavslappnande i form av Oxascand. Jag lyckades under den här dagen få i mig lite näring i form av soppa med sugrör, men smärtorna blev allt mer påtagliga. Under natten vaknade jag flertalet gånger av smärtorna.

Sedan i lördags har smärtorna blivit allt värre och gapförmågan lika med noll. Jag har träffat käkkirurger som gett bedövning i käkleden för att testa att knäcka tillbaka den, utan att lyckas. Jag har varvat skrik & gråt med att somna på grund av utmattning. - Däremellan har jag försökt kolla på serier, filmer samt att lösa korsord. - Idag vart det så ohållbart att dem fick sätta in en sond för att jag ska kunna få i mig den näring jag behöver. Nu väntar vi mest på Lund då jag inväntar operation, men det var svårt att få till en tid den här veckan. Ni vet höstlov och allt det där.

Ni kan ju från och med nu förvänta er snäppet fler uppdateringar.

Gillar

Kommentarer