2017-03-13 : Sjukskriven.

Våren till ära så var det dags att skippa halsduken och vinterjackan och ta fram kappan och sjalen.

Fick hem nya sneakers från Duffy förgående vecka. Perfekt att inleda våren med.

Lillasyster T.

Kajsa som sover så sött.

Dagens lunch bestod av vegansk sushi. Dock var det inte lika gott som det brukar. Kanske är det på så vis att jag tröttnat lite grann, om det nu är möjligt?

Det är måndag den 13 mars. För många är det en helt vanlig vardag. För mig också iallafall i grund och botten.
Under den senaste tiden har jag krigat ett krig som för mig varit en enorm osäkerhet, iallafall kring den bit som gäller att dela med sig av vad som faktiskt pågår. Men sen någonstans förtjänar både jag och min omgivning en rättvis bild av situationen, och istället för att ni skall få höra det av någon som har hört det från någon, så anser jag att det är mer rättvist att ni hört det från mig direkt, både gentemot mig men även gentemot er.

Jag är sjukskriven och på pappret så har sjukskrivningen gällt från 1 mars och är i dagsläget pågående enda till sista april med eventuellt förlängning. Anledningen är; psykisk ohälsa. Jag befinner mig återigen i en svacka med djup depression, och enormt mycket ångest till och från. Anledningarna är irrelevanta. Men det grundar sig i posttraumatiskt stressyndrom, från stunder jag helst av allt skulle vilja glömma.

Det är ganska svårt att som driven, ung entreprenör och studerande acceptera att jag inte kommer att gå i skolan på minst en månad. Att mitt liv kommer gå i ett någorlunda lugnare tempo.

Jag kommer fortfarande driva företaget, föreläsa och engagera mig ideellt.
Men jag är sjukskriven. Och ni förtjänar att få en sanningsenlig bild av den situation jag befinner mig i.

Det är ett steg i rätt riktning att tillkännage för mig själv och min omgivning att jag faktiskt drabbats av psykisk ohälsa återigen. Och att det den här gången kommer att ta lite mer terapi, lite mer kraft och lite längre tid att bearbeta och ta sig igenom.

Men jag har gjort det förr och jag kan göra det igen.

Så om ni undrar varför jag är dålig på att höra av mig, varför jag är frånvarande och varför ni inte känner igen den bild jag utstrålar så vet ni varför. Att upprätthålla en fasad kommer inte få mig att må bättre. Så nu får ni följa med mig på ännu en resa mot ett liv i friskhet och en hållbar framtid.

Idag steg jag upp vid 06-tiden. Därefter följde jag med min lillasyster till vårdcentralen vid 08-tiden. Efter det åkte vi in till stan, jag bokade en tid för tatuering på torsdag och så köpte jag och min syster med oss sushi hem. Nu på eftermiddagen hade jag ett möte på psykiatrin och nu har jag använt alla mina skedar. (spoon-theory)


Nu vet ni lite mer kring vad som händer och sker i mitt liv.
Välkomna till en resa mot ett liv i friskhet och mot en hållbar framtid.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer