Årsresumé 2016 - Del 1

Mitt år 2016!

Tänkte såhär i slutet av året göra en resumé av det gågna året, som verkligen varit allt utöver det vanliga. Men ack så mycket jag fått möjligheten att uppleva, och ack så mycket jag fått lära mig om mig själv och min omgivning. Och i slutet är jag ändå så enormt tacksam över precis allting som skett, trots att det varit en bergodalbana utan dess like. Men vad vore livet utan upp och nergångar?

Så här kommer en resumé från mitt 2016 i fyra delar under veckans gång!

Januari 2016

Januari, januari, januari. En början på en resa jag inte trodde var möjlig. En början på en resa jag nog var väldigt rädd förr att påbörja. Men så tog jag det där klivet upp på scenen den 14 Januari 2016 och beslutade mig för att en gång för alla bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och dess kringliggande faktorer. Jag beslutade mig för att bryta tystnaden och det var en nyckel som öppnade dörrar till en helt ny värld. En värld som jag än idag fortfarande inte kan förstå att jag befinner mig i.

Jag började januari med att föreläsa, jag träffade Terés (en annan entreprenör och föreläsare) ofta och vi samarbetade med olika projekt väldigt mycket och fann verkligen varandras kämparglöd i varandras sällskap. Dock blev det inte mycket mer samarbeten senare under året på grund av en massa olika irrelevanta anledningar. Det jag kan säga är iallafall att denna individ har gjort stora avtryck i mitt liv. Och det vi gjort tillsammans har vi gjort helhjärtat och det är enormt fint att ha med i bagaget.

Januari fortskred på så vis att jag blev uppbjuden till Stockholm för att medverka i ett reportage av Metro, dock så la dem ner projektet innan reportaget hade hunnit släppas, men det var en kul upplevelse, och i samband med resan till Stockholm så fick jag bo hos den fantastiska retoriken Julia Tollin, som även var rådgivare till mitt UF-företag. En fantastisk människa! Jag fick även möjlighet att träffa världens finaste Anna för första gången efter att vi hade pratat i flera år, vilket var helt fantastiskt. Världens finaste människa och vän.

I januari hann jag även med att jobba som volontär på Mariagården då jag träffade Zuka och Tiba, människor som jag fortfarande träffar då och då. En fin upplevelse.

Februari 2016

Februari var en händelserik månad. Var och varannan dag var jag med i olika medier. Det var Sveriges Radio, det var BLT och Sydöstran. Ja, vi var med lite här och där. Då vi släppte nyheten om vår podcast Take a change, som tyvärr aldrig blev aktuell därefter på grund av en rad olika händelser. Tråkigt, men nödvändigt att även kunna ta sådana beslut. Allt rullar inte alltid på en räls hela tin. Eller så kanske det gör det med tanke på hur mycket problematik som uppstår i tågtrafiken. *host*. I vilket fall som helst så spenderade vi mycket tid i studion och planerandes, samtidigt som jag studerade. Det var en lärorik tid.

Jag och mamma gjorde i februari en mother and daughter-tattoo (katten som ni ser på en av bilderna). Så i snart ett år har den prytt min och min mors armar. Fantastiskt fint att vår kärlek till varann alltid kommer vara en permanent del av en påminnelse till oss båda.

Jag föreläste i Ronneby för ett gäng lärare ifrån Ronneby och Karlskrona kommun, fantastiskt fint och det var verkligen en härlig och viktig upplevelse. Att få dela mitt budskap till vuxna kloka individer som arbetar med unga och som genom mig ville lära sig hur de på bästa sätt kunde hjälpa. Så himla fint!

Jag blev även nominerad som årets tjänst i Ung Företagsamhet Kronoberg. Dessvärre kunde jag inte medverka på finalen då jag var bortrest, så det priset blev aldrig något mer än just en nominering. Min inte gjorde det mig något, för lika glad var jag för det!

Utöver det här fyllde jag även 18 vilket var så enormt skönt i företagandets och alla andra tecken också för den delen.

Mars 2016

Mars månad var en intensiv och händelserik månad, på många sätt skulle man kunna säga att det här var en mindre stressig månad, vilket nog var ganska välbehövligt i stunden. I början av mars så åkte jag och Andrea till Växjö och lagerlunden där vi drack några glas vin och lite drinkar, pratade om allt mellan himmel och jord och firade att vi båda hade fyllt 18 år under februari månad. Kvällen slutade med att vi åkte hem till Andrea och somnade hemma hos henne alldeles för sent. Några veckor senare föreläste jag för årskurs 8 och 9 på Dackeskolan i Tingsryd. Det var en mycket lyckad föreläsning, men en enormt tankeställare om att det jag gör är livsviktigt och egentligen livsavgörande för en del människor.

Jag åkte senare under mars upp till Gävle för att hälsa på min moster, hennes man och mina tre kusiner.
Det blev bio, sushi, mat, mat och ännu mer mat. Vi umgicks, lekte, jag följde med barnen till skolan. Jag gick fram till en gatumusikant på torget och frågade om jag kunde få spela en låt efter mycket tvekande. Han sa ja, och jag spelade Broken Dreams, och han vart oerhört nöjd! (Det var faktiskt hur kul som helst, och även en sak som varit på min bucketlist, haha.) Jag var även med Molly på sjukhuset i Stockholm. Resan till Gävle var oerhört viktig och fin.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer