Bryt Tystnadens Resumé för år 2016!

Jag har försökt samla ihop mig och mina ord i några dagars tid nu, för att kunna sammanfatta mitt 2016 som ung entreprenör.

2016 började med att jag ställde mig på en scen och höll i en föreläsning för första gången någonsin. Aldrig tidigare hade jag stått i mer än 20 minuter på en scen men den 14 Januari 2016 ställde jag mig ändå nervös på den där scenen i Gibson Auditorium och beslöt mig för att Bryta Tystnaden.

Efter det fortskred föreläsningarna och jag blev nominerad till Årets Tjänst i UF Kronoberg, på grund av att jag var bortrest under finalen så blev det aldrig mer än en nominering, men en nominering var mer än vad jag hade kunnat drömma om.

Jag fick i maj kvittot på att jag hade lyckats med mitt företagande i Ung Företagsamhets regi, jag hade etablerat mig på en rikstäckande nivå och hade funnit mitt esse. Samma dag som jag avslutade mitt UF-företag så fick jag meddelande från skatteverket att mitt ärende var avslutat och att jag var godkänd som enskild näringsidkare.

Jag fick i Juni chansen att flyga upp till Pajala för att hålla i en föreläsning, och det kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat att jag hamnade allra längst upp i Sverige för att de ville att just jag skulle bryta deras tystnad. Jag fick åka privatplan från Luleå till Pajala med två fantastiska piloter, mötas av en man som skrek "Välkommen till Pajala" vid avstigning av planet, jag fick vandra längst den fantastiska älven och njuta av en tystnad som jag inte någonsin tidigare hade fått uppleva. Jag fick uppleva dagsljus dygnet runt och det var så häftigt!

Jag fick under sommaren starta min egen podcast i samarbete med Star FM som av olika anledningar endast blev en testperiod. Men skam den som ger sig! Eller hur?!

Jag fick i September ställa mig i Växjö Konserthus framför cirka 800 individer och bryta tystnaden. Jag fick hela Växjö Konserthus att vara så tysta att man hade kunnat höra en nål falla till marken. (HUR HÄFTIGT ÄR INTE DET?) Jag fick inspirera, motivera och få unga att VÅGA kasta sig ut och testa sina vingar. Jag fick chansen att uppmuntra unga till att våga tro på sig själv och sina idéer och hur fantastiskt är inte det? - Det var hur fint och viktigt som helst och jag skulle göra om det alla dagar i veckan.

Jag har fått vara skribent för MeraNöjesLiv och även där fått göra min röst hörd. (Någonting jag fortsätter med i år.) Tack Eelin & Sebastian för det, ni är fantastiska!

Tack Jenny, Josefine & Jakob samt alla deltagare i Idéinstitutet för hur mycket ni inspirerade mig och fick mig att utvecklas under programmets gång. Tack för att ni gång på gång med hjälp av föreläsare fick en att utvecklas på en sådan nivå som jag inte hade kunnat våga drömma om. Ert jobb är viktigt!!

Jag fick i oktober åka till Stockholm och föreläsa för förstaårseleverna på SSIS, vilket var helt fantastiskt!

I december blev jag tillfrågad att bli UF-alumnirepresentant i Kronobergs Län och jag är så så så himla enormt tacksam för att jag får fortsätta jobba med att uppmuntra unga till att gå sina egna vägar. Att få fortsätta uppmuntra ungt entreprenörskap och att vår fyrkantiga box inte är ett måste. Tack Sara, Marija, Emil & Veronica för det! Utan er skulle inte Ung Företagsamhet i Kronobergs län vara så fantastiskt grymt som det faktiskt är. Ert arbete gör skillnad!

Och jag skulle även vilja tacka mina mentorer och förebilder, som stöttat dag som natt och varit inspiratörer för mig sedan dag ett. Louise, tack för att du är du - för att du delar med dig av dina tankar, funderingar och allt där omkring och alltid tror på mig och min förmåga och har gjort sedan första gången du träffade mig. Jag vill även tacka Julia som på Dockside inspirerade, motiverade och gav mig feedback på mina hjärtefrågor. Som sedan ville vara rådgivare till mitt företag, öppnade upp sitt hem när jag var i Stockholmsområdet och för att du alltid inspirerat till att fortsätta kämpa för att uppnå sina mål och drömmar.

Alla ni nyss ovannämnda ni ger Sveriges unga rätten att vara sina egna "jag". Ni ger oss rätten att gå våra egna vägar, sätta upp våra egna mål och lyckas i ett samhälle som utvecklas sakta men säkert. Ni lyfter ungt entreprenörskap på ett exceptionellt sätt och sätter alltid alla unga i fokus. Det är fantastiskt, och så otroligt fint. Utan er hade jag inte stått här som egenföretagare idag, med all världens chanser framför mina fötter.

Och slutligen vill jag tacka alla i min omgivning, alla som alltid trott på mig, stöttat mitt arbete och har fått mig trampa framåt i motvind även de allra mörkaste dagarna. Tack alla unga som vänt sig till Bryt Tystnaden, och som vågat bryta sin egen tystnad. Som har vågat ta hjälp och har slutat att skämmas över sin psykiska ohälsa. Tack alla för att ni delat med er, vågat tro mig och vågat ge er tro till vuxenvärlden ännu en gång då ni tvivlat och blivit svikna förr. Tack alla. För att ni är ni och för att ni gör en värld som man kan säga så himla mycket om till någonting fint, även i motvindar.

Tack alla ni unga, där livet tog slut alldeles alldeles för tidigt. Tack för att ni kämpade in i det sista. Ni är saknade, och jag kommer aldrig sluta kämpa för er. Jag kommer aldrig sluta kämpa för att ungas liv skall bli så långa som möjligt. Så tack alla ni, ni som inte längre orkade, tack för att ni gav mig tron och styrkan till att göra det här för er.

Och tack ni, ni som fortfarande kämpar på en daglig basis med att orka. Tack för att ni fortsätter även när ni tror att ni tagit ert sista kliv. Det finns en annan sida och jag lovar att kämpa för att ni ska få uppleva den. För ni är INTE ensamma.

Nu blev det här lite längre än vad jag hade tänkt mig, men jag vill bara säga TACK, tack så himla mycket. Nu går vi in i ett nytt år, mot nya mål och vi ska ta 2017 med stormsteg, för 2017 är året då Sveriges unga entreprenörer skall synas och höras mer än någonsin. Året då psykisk ohälsa inte längre skall vara tabu och året då dagens unga får göra sina röster hörda.

TILLSAMMANS ÄR LOGISKT OCH TILLSAMMANS BRYTER VI TYSTNADEN!

Gillar

Kommentarer