Inga fler behandlingsalternativ.

Velat lite kring om jag ska skriva det här inlägget eller inte. Men har nu bestämt mig för att ändå uppdatera er kring vad som skett i mitt liv.

10 % av individerna med reumatism har fina blodprover och inga större förändringar på röntgen, men har ändå reumatism med så kallade osynliga inflammationer. 10% av individerna med den här formen av reumatism svarar inte på behandlingarna. Jag är en av de 10 procenten. Idag när jag träffade min nya reumatolog så gick vi igenom allting från början, och så berättade h*n att genom alla behandlingar vi provat så har ingenting gett önskad effekt, och efter två år av behandlingar så finns det numera ingenting mer vi kan testa. Vilket resulterar i att jag får fortsätta min behandling med Simponi i ett halvår till, och ger den ingen effekt under den här tiden så kommer jag bli av med behandlingen och inte behandlas alls för mina besvär.

Att få det beskedet när en är i ständig smärta är som ett slag i magen. Jag som är tjugo år gammal kommer alltså inte behandlas för min reumatiska sjukdom om ett halvår. Jag kommer inte få någon mer hjälp för mina besvär. Jag är tillbaka på ruta ett, precis där jag befann mig för två år sedan efter att ha kämpat mot vården i 10 års tid. Det har gått 12 år sedan min problematik började, jag är tjugo år och nu finns det ingenting mer dem kan göra för mig? Det är som ett slag i magen, Jag tappar andan. Känner mig uppgiven, besviken och enormt ledsen. Jag vill inte leva mitt liv såhär. Jag vill inte ha sådana smärtor som är ohanterliga, jag vill inte ha inflammationer som inte syns på röntgen. Jag vill bli hjälpt. Jag vill slippa smärtorna. Jag vill ju bara vara frisk. Eller åtminstone symptomfri. Men nu finns det ingenting mer att ta till. Och jag önskar så gärna att min kropp hade låtit medicinen göra sitt. Men det gör den inte. Den vill inte ta emot medicinen.

Så nu väntar 6 månader av total hopplöshet. Med vetskapen att om ett halvår så finns det ingenting mer som kan göras. Jag kapitulerar.

Gillar

Kommentarer