Min sjukdomshistoria - Del 2.

Här fortskrider del 2 av min sjukdomshistoria, som jag påbörjade i ett första inlägg under gårdagen.

Har ni inte läst den första delen av inlägget så hittar ni det här!

När jag var 16 år gammal drabbades jag av extrema smärtor ungefär i höjd med höften och ländryggen. Jag kollade efter många om och men upp vad smärtorna berodde på och mycket riktigt visade det sig att vara en inflammation i ländryggen. Jag sattes in på antiinflammatoriska tabletter och tänkte att allt snart skulle vara bra. Allt blev bättre efter ett tag men jag hade fortfarande perioder med svåra smärtor till och från, - men tänkte inte så mycket på det. Vid vårkanten började mina käkleder att krångla, jag fick svårt att sjunga och hade konstant ont. Jag fick tid till en bettfysiolog och efter några månader gjordes en MR-undersökning på mina käkleder vilket visade i inflammationer, vid den här tidpunkten var jag 17 år. Efter ett år med olika former av bettskenor, smärtstillande och antiinflammatoriska tabletter så började min bettfysiolog fråga mig om jag hade problem med andra leder, vilket jag hade och hade haft under en väldigt lång tid.

Hon berättade att hon misstänkte att det kunde ligga en reumatisk sjukdom bakom hela min problematik och i Augusti 2016 blev jag remitterad till Reumatologmottagningen i Karlskrona och efter vårt första möte så var min läkare övertygad om att det var Bechterews sjukdom som hade varit den bakomliggande orsaken till mina smärtor under alla års tid.

Det var den 4 augusti som kom att förändra hela mitt liv och sättet jag lever på. Men mer om det tar vi under morgondagens inlägg.

Fortsättning följer.

Gillar

Kommentarer