När terminen lider mot sitt slut!

Ute faller mörkret över staden. Än är marken ej täckt av snön, och graderna visar fortfarande plus.

Trots det här är det endast några dagar kvar till julafton, och om man inte räknar med julpyntet så är julstämningen inte alls hög. Under den senaste tiden har jag lyst med min frånvaro ganska exakt varenda dag. Det har varit mycket skola och sjukhus, och jag har farit och flugit, samtidigt som jag varit i full gång med att expandera mitt företag och utveckla konceptet. Efter som jag vill bredda mig och det som jag är absolut bäst på till allra största möjliga grad. Någonting som känns oerhört bra. I förgående vecka samt den här veckan så har fokuset legat på sluttampen av skolterminen, jag har varit hemma nästintill varje helg och jag har börjat jobba på Willys. Jag har fått hem ett piano i (tidig!!) julklapp och jag har varit biljettansvarig i AMB´s Luciatåg. Jag har gjort hemmagjord sushi, och köpt alldeles för mycket sushi ute. Jag har druckit kaffe i mängder och åkt fram och tillbaka från Växjö. Jag har suttit ute och frusit, kollat ut över skog och fält och njutit av nuet. Jag har bara varit. Jag har jobbat mängder. Jag har varit fokuserad, men också ofokuserad. Jag har kollat på alla tre säsonger av Skam. (Dessutom på Norska). Vi har julpyntat hela skolan, vi har haft en julkväll, jag har möblerat om min lägenhet och julpyntar. Jag har fått hem beställningar från Wish. Jag har skrivit en låt på mindre en ett dygn och framfört på vår examination där jag även var konferencier. Jag har ätit lussebullar i mängder och kramats massor. Jag har fikat alldeles för många gånger på Espresso House och slösat alldeles för mycket pengar på stickade tröjor. Jag har ätit alldeles för mycket Mozzarella och sovit alldeles för lite. Jag har lyssnat på alldeles för hög musik och jag har levt fullt ut, till den grad jag har klarat av. Det har med andra ord varit upp och ner, fram och tillbaka. // En kort sammanfattning (eller kanske inte så kort) om de senaste veckorna.


Min näst sista termin på gymnasiet har nu lidit mot sitt slut, och egentligen tog jag jullov redan igår efter att jag hade fått cortisoninjektion i vänster käkled. Men det finns inga ord som beskriver min tacksamhet till skolan jag har möjligheten att gå på. Det är helt absurt att det redan gått 2,5 år sedan jag tog mitt pick och pack och lämnade Karlskrona för lilla hålan Tingsryd. Om ett halvår tar jag studenten, och i fredags beställde jag min studentmössa och jag är så himla nöjd med hur den blev och nu längtar jag något enormt efter att den ska komma hem till mig! Om ett halvår ska jag ut i vida världen. Vilken sjuk tanke. Om ett halvår så är jag färdig med hela skolgången? Då räknas jag som vuxen på riktigt. Då ska jag lägga korten på bordet och ha min framtid planerad. Ska jag fortsätta som egenföretagare eller göra någonting annat som har med människor att göra? Ska jag studera vidare direkt, eller vänta ett tag om jag nu ens ska studera vidare? - Ska jag ta ett jobb i kassan på ica, eller satsa fullt ut på företaget? Ska jag flytta till Växjö och satsa på att det blir bra, eller ska jag flytta hem i väntan på en säker inkomst? - Hm.... Många frågor och frågetecken och lite mindre svar. Mig gör det ingeting, inte i nuläget. För det enda jag är väldigt säker på, är att jag vill fortsätta driva företaget.

Under hösten har det hänt en himla massa saker, och utöver att jag varit väldigt sjuk periodvis så har det även varit ett helt fantastiskt halvår. Jag har fått åka runt och föreläsa, bryta tystnaden och kämpa för en värld där alla har rätt till sitt välmående. Jag åkte till Stockholm och föreläste för förstaårs eleverna på SSIS (Stockholm Science and innovation school) - Det coola med den skolan är att den är utformad lite som Academy of Music and Business och har funnits ungefär lika länge. Utöver det här har jag fått möjlighet att börja jobba med en massa coola projekt, jag har blivit en av två PR-ansvariga i Musikalen KULT som sätts upp på Academy of Music and Business våren 2017. Jag har börjat diskutera samarbeten med andra företag och blivit tillfrågad att delta i en podcast i början av kommande år. Jag har fått äran att bli UF-alumnirepresentant i Kronobergs län, vilket är ett otroligt privilegie som jag är enormt stolt och tacksam över att jag fått. Jag har kommit igång med alla skolarbeten och blivit motiverad inför studenten trots att jag fortfarande inte kan sjunga så som jag hade velat.

Det har varit ett turbulent halvår, och år också för den delen. Och i något av kommande inlägg så tänker jag sammanfatta mitt fantastiska år.


Men nu ska jag återgå till att passa på vår katt som är dräktig, eftersom hon alldeles alldeles snart skall få kattungar. Önskar er alla en fortsatt fin vecka och en lugn och avslappnad jul


Ni är bäst!

Gillar

Kommentarer