Senaste veckan.

Fredag, 13 Januari: 

Fredagen den trettonde januari satte jag mig på tåget mot Stockholm, men bestämde mig för att åka vidare till Gävle för att hälsa på mina kusiner över natten. Så runt 18:42 rullade jag in på Gävle Central där min moster mötte upp mig och vi kramades länge och ordentligt. Precis så där som det ska vara när man inte träffat varandra på länge. Vi åkte hem till min moster och hennes familj där jag överraskade barnen. Gladast blev nog M ändå, hon slocknade snabbare än jag hann blinka på kvällskvisten efter att vi hade lekt intensivt i timmar. Vi åt tacos och så kramade jag om de stora tjejerna. Jag och min moster såg två avsnitt av Saknad och därefter gick jag och la mig.
Att fylla på med massa energi och glädje var så enormt viktigt. Mina hjärtan.

Lördag, 14 Januari:

Strax efter 07:00 så smög jag mig ut ur min moster och hennes mans lägenhet och pussade först hejdå på lilla M som hade vaknat till och ville att hennes mamma skulle gå och lägga sig igen. Därefter tog jag bussen in till Gävle Central, köpte mig kaffe och en tidning och väntade på tåget som skulle gå mot Uppsala för byte till Solna.

Så vid 08:37 avgick tåget till Solna för ambassadörsutbildning med Unga Reumatiker.
Runt 11:00 befann jag mig på Quality Friends Hotel där jag checkade in och sedan hann andas några minuter innan det var dags för lunch med ambassadörsgänget. Det var fantastiskt kul att träffa alla drivna individer, och vi klickade väldigt bra ganska direkt, om jag får säga det själv.

Efter lunchen hade vi lite "vilotid" - Vilket i mitt fall är välbehövligt då jag blir väldigt trött och är väldans trött mestadels hela tiden. Därefter satt vi i några timmar och arbetade med diverse olika ting. Vi diskuterade styrkor och svagheter och som ni ser på höger bild här ovanför så var ju styrkorna fler än svagheterna. Och redan vid denna tidpunkt endast några timmar efter vår sammansatta grupp så var jag övertygad om att vi tillsammans kommer förändra mot det bättre, på både ett och annat plan.

Vid 17-tiden avslutade vi och vid 18:00 var det dags för middag, vi satt i några timmar och pratade om allt mellan himmel och jord och kom verkligen varandra nära.

Efter dagens slut var det verkligen skönt att få sova. Jag var helt slut i kropp och knopp.

Söndag, 15 Januari: 

Under söndagen stod mitt alarm på 06:30, men jag kom inte upp förrän strax efter 07. 07:30 var jag nere vid frukosten och 09:30 var vi allesammans nere i lobbyn, uppe, mätta, färdigpackade och redo att åka till Abbvie där söndagens utbildning i Sociala medieträning hölls tillsammans med Unga Magar och Ung med Psoriasis. Det var en intressant dag och självklart mycket lärorik. Vi avslutade dagen med en gruppbild med "vårt" lilla gäng. Dock saknas det några individer på bilden.

Därefter väntade en lång resa hem till mitt Tingsryd och jag var hemma strax efter 22:00. Jag somnade gott kan jag säga.

Måndag, 16 Januari:

Måndag morgon och jag var uppe med tuppen. Redan klockan 09:00 skulle jag vara hos min fysioterapeut samt arbetsterapeuten direkt därefter. Har fortsatt nedsatt funktionalitet i mina händer samt att min axel är alldeles för svullen. Har dock positivt nog dock blivit lite(!!!!) mer rörlig i kroppen. Dock är det fortfarande alldeles för dåligt. Tråkigt nog! Kontaktade iallafall min reumatolog och fick en tid dit för lite kortison och medicinöversikt.

Efter sjukhusbesöket gick jag till Espresso House och jobbade lite, sedan tog jag bussen ut till Grand Samarkand och införskaffade mig lite nytt te från Gerds te- och kaffehandel. (De har det absolut bästa te´t.) Därefter åkte jag tillbaka in till stan och klippte mig, fixade ett gymkort och fick tid till en personlig tränare som skall hjälpa mig att utforma ett träningsschema som fungerar för min kropp.

På kvällen var det dags för möte med Advisory Board på UF-kontoret. Ett givande och intressant möte kring grymma grejer som kommer framöver. Efter det åt jag middag på Rosegarden med en viss individ, och därefter var min ork bortom molnen ungefär. Så jag åkte hem och slocknade fortare än jag hann blinka.

Tisdag, 17 Januari:

Invigde mitt te genom att fylla upp mina finaste burkar och det luktar ljuvligt(!!!). Sedan for
jag till skolan där jag hade fullt upp med möten, ensemble, jobb, jobb och åter jobb. Kom iallafall hem strax efter 16-tiden, då jag lagade middag, handlade, och städade i min lägenhet. Välbehövligt. Somnade även helt utslagen strax efter 20-tiden.

Onsdag, 18 Januari:

Min onsdag började jag med ett besök på sjukhuset redan vid 10-tiden. Efter det så åt jag lunch på språng då det resulterade i vegetarisk sushi. Därefter sprang jag vidare till Star FM, Växjö för att fixa i ordning i studion inför gästen som skulle komma och gästa Bryt Tystnadens podcast med mig Josefin Svensson. Jag träffade Tobias Nyberg som tog initiativet och startade instagramkontot "Tysta Röster Talar" där man anonymt kan ventilera sitt dåliga mående, och skriva sina erfarenheter kring psykisk ohälsa. Ett mycket viktigt och inspirerande möte. Efter vårt möte så satt jag kvar i studion och redigerade och fixade introt. Det blev så så så himla bra.

Torsdag, 19 Januari:

Torsdagen skulle jag egentligen spenderat i skolan och därefter på flertalet möten. Dock blev jag snabbt dålig och efter 30 minuter orkade jag inte mer. Så jag åkte hem till mor och far och låg utslagen med enorma smärtor i soffan och myste med kattungen.

Fredag, 20 Januari:

Stannade hemma hela fredagen och vilade, vilade och vilade. Kroppen har inte riktigt orkat.

Lördag, 21 Januari

Lördagen till ära så åkte jag ut och handlade med mor och far på morgonkvisten efter relativt dålig sömn. Sedan sökte jag 14 sommarjobb och satte upp intresset på två olika boendeformer inför att mitt hyreskontrakt går ut och jag skall flytta vidare och lämna byn fram mot sommaren. Nu på kvällen har jag suttit och skrivit på min tematiska fördjupningsuppsats som skall vara på sex sidor och skall vara färdig på måndag klockan 23:59:59. Suck... Vi får väl se hur det går. Nu kollar jag iallafall på P3 Guldgalan 2017 och sammanfattar min senaste vecka.

Gillar

Kommentarer