Sjukskrivning nummer 2.

Så var jag inne på min andra sjukskrivning inom loppet av två månader. Min psykiska hälsa har varit allt annat än god. Vad som påverkat det vet jag inte helt hundra. Det enda jag vet är att jag just nu inte är kapabel till att jobba då orken träter och jag stundvis mår riktigt dåligt, och alla andra stunder mår jag halvdåligt.

Just nu spenderar jag väldigt mycket tid på psykiatrin. Jag har dagpsykiatri två dagar i veckan, för att förhindra eventuella inläggningar. Då det blivit ett par korta inläggningar senaste tiden.

Jag håller även på med en utredning där de konstaterats att jag lider av posttraumatiskt stressyndrom samt emotionell instabil personlighetsstörning. Verkar även som jag uppfyller kriterierna för bipolär sjukdom, men vilken typ får jag veta om några veckor, då hela diagnostiseringen är färdig. Vilket förklarar en hel del till varför jag är som jag är och känner allt det som jag känner.

Igår var mina föräldrar med och träffade psykologen och det var faktiskt väldigt intressant att få höra hur de upplevt mig från spädbarn tills där jag är i dag.

Igår var jag med i BLT - där jag pratade om sjukdomar som inte syns till det yttre. Artikeln hittar ni här: http://www.blt.se/feature/josefin-vill-fortsatta-att-bryta-tystnaden/

I natt kunde jag inte sova, så vid 03:30 gav jag upp och gick upp och duschade samt tog mig en apelsin och en kopp kaffe. Vid 05:30 gjorde jag ett nytt försök att få några timmars sömn, och jag lyckades somna, dessvärre vaknade jag fasansfullt av mardrömmar, ännu en natt. Precis som varje natt. Något som är otroligt tråkigt och som tär något enormt på psyket.

Idag var jag på dagspsykiatrin där vi bakade chokladbollar på dadlar. Enormt spännande och även gott. Annars var det en lugn dag. Var hos dispensären i morse och hämtade mediciner utöver allt annat. Och om några timmar skall jag åka in till stan och träffa Emma för att äta på Pinchos och ta en drink eller två. Skall bli mysigt. Imorgon tänker jag sova, länge. (Förutsättningen är att jag lyckas somna.)

Det är väl ungefär såhär mitt liv ser ut just nu. Jag vilar, hänger på psykiatrin och försöker få tillbaka orken. Men det lär dröja.

Nästa vecka skall jag även till ätstörningsenheten för att träffa min nya terapeut som jag skall ha individualterapi med under DBT:n. Som jag väntat. Men nu äntligen är det på gång.

Gillar

Kommentarer

frajdaaaa
frajdaaaa,
Var stark! Jag har själv varit i samma sits som du är. Vet hur tufft det kan vara.
nouw.com/frajdaaaa