Sommarlov!

Så var ännu ett skolår över. Tiden går enormt fort och tankarna om vad man ska göra till
hösten -17 cirkulerar innanför pannbenet, mer eller mindre alltid. Jag är en individ som alltid vill veta,
ha hundra procents koll på vad som sker. Men vad som händer sedan, det vet jag inte.

Allt jag vet är att jag igår gick på mitt allra sista "riktiga" sommarlov, med vemod i kroppen min. För till hösten påbörjar jag mitt sista år på gymnasiet. Att tiden har gått såhär fort är för mig helt ofattbart. Det känns som igår då jag satte foten i skolans värld och lät helvetet braka löst. För det är ju verkligen så mina skolår sett ut, mobbning, depressioner, ätstörningsproblematik och ett enormt behov av kontroll.

Det är egentligen sedan jag började på gymnasiet som jag hittat hem, en plats där jag fick lov att vara jag. Trots att jag mådde enormt dåligt så fick jag vara en del av gemenskapen och det är väl det som jag tror kan ha räddat mig. För det är väl egentligen det senaste månaderna som jag mått bra på riktigt, med mindre dippar. Ångest hit och dit och annat. Men ändå BÄTTRE än vad jag någonsin gjort vid tidigare tillfällen och år.

Så att det skulle ta så här lång tid innan jag faktiskt kunde uppskatta skolan och skolans innehåll är ganska sorgligt och någonting som jag inte önskar NÅGON i världen NÅGONSIN. Men här står jag idag, och jag uppskattar varenda dag i skolans värld, med fantastiska lärare och elever. En fantastisk skola som låter alla vara sina individuella jag och ta den plats som alla har rätt att ta. Jag går verkligen på världens bästa skola och därför var det väl extra tungt att säga hejdå igår, för att jag har uppskattat skolan och skolans innehåll på ett helt annat vis den senaste tiden.

Åtminstone så är det endast sju veckor tills vi ses igen och tills jag flyttar hemifrån. Planerandet är i full gång, inköpslista av möbler uppdateras titt som tätt och jag har en bild i huvudet av hur jag vill att det ska se ut. Men tills dess så ska jag jobba. Jag börjar jobba på måndag, fast först är det fyra dagars upplärning under tiden av två veckor. Sedan träder jag in på mitt andra jobb den 1 Augusti då jag börjar jobba på den länsgemensamma psykiatrimottagningen i Karlskrona, då jag fick feriejobb tre veckor där den här sommaren. Fantastiskt tycker jag.

Men nu ska jag ta och fortsätta att göra ingenting, den sista tiden har jag verkligen haft saker så det stått mig upp över öronen. Men innan jag fortsätter göra ingenting så ska jag skriva lite jobbrelaterade mail.

Ha det fint och kom ihåg, det finns bara möjligheter.

Igår fick jag bevis på det när jag stod där med kvittot i hand på att jag hade klarat av årskurs två, samtidigt som jag vid terminens början var svårt sjukt och trots att jag samtidigt har drivit företag. Allt går, bara man tror tillräckligt mycket på det. Vi hörs.

Gillar

Kommentarer